Palvelun käyttöönotto.

Palvelun käyttöönotto on helppoa. Alla ohjeet palvelun
personoinnista aina allekirjoitusten lähetykseen saakka.

1. Personoi palvelu

Voit lisätä palveluun organisaatiosi logon ja valikon värin. Personointi tapahtuu palvelun valikosta kohdassa Asetukset > Yritys – Oman yrityksen tiedot – Muokkaa.

Logo näkyy allekirjoittajilla koko allekirjoitusketjun ajan palvelun vasemmassa yläkulmassa.

personoi_palvelusi

 

kayttajienhallinta

2. Käyttöoikeudet

Voit asettaa käyttäjille eri käyttöoikeudet palveluun jo ennen kuin lähetät kutsut palvelun käyttöön. Käyttöoikeudet pääset valitsemaan palvelussa kohdasta Asetukset > Käyttäjäryhmät. Voit valita onko tiettyyn ryhmään kuuluva käyttäjä pääkäyttäjä, tietyn kansion hallinnoija tai tietyn kansion katselija. On suositeltavaa luoda eri tarkoituksiin valmiit ryhmät: esimerkiksi johto, myynti, henkilöstöhallinto jne.

Kun olet luonut tarpeelliset käyttäjäryhmät käyttöoikeuksineen, voit kutsua käyttäjät käyttämään palvelua.

Kutsu käyttäjät kohdasta Asetukset > Käyttäjät. Kutsuessasi määrität samalla mihin käyttäjäryhmään henkilö kuuluu.

3. Kansiointi ja dokumentinhallinta

Voit järjestää asiakirjat haluamallasi tavalla eri kansiohin. Kansiointi helpottaa palvelun käyttöä, etenkin, jos hallittavia asiakirjoja on paljon. Voit esimerkiksi nimetä kansiot eri asiakirjatyyppien tai -käyttötapausten mukaisesti.

Pääset luomaan kansioita kohdasta Asetukset > Uusi kansio.
Muista asettaa haluamillesi käyttäjäryhmille hallinta- tai lukuoikeus luomaasi kansioon.

 

dokumentinhallinta

 

kutsu_kayttajia_palveluun

4. Kutsu käyttäjät

Uudet käyttäjät kutsutaan lisäämällä heidän sähköpostiosoitteensa palveluun ja lähettämällä käyttäjälle kutsu. Samalla käyttäjälle on määritettävä käyttäjärooli, jotta palvelu tietää mitä käyttäjällä on oikeus tehdä.

Uusia käyttäjiä pääset lisäämään palvelun valikossa kohdasta Asetukset > Yritys – Käyttäjät – Lisää uusi käyttäjä. Uusi käyttäjä saa kutsun sähköpostiin ja sähköpostissa olevia ohjeita noudattamalla hän vahvistaa pääsyn palveluun ja luo itselleen salasanan.

Allekirjoituskutsun lähettäminen.

Alla on lueteltu vaihe vaiheelta allekirjoituksen lähettäminen.

1. Asiakirja

Avaa allekirjoituskutsunäkymä palvelun valikosta kohdasta Uusi asiakirja. Asiakirjaa lisätessä valitset lisättävän tiedoston, nimeät sen asianmukaisesti ja valitset kansion, johon asiakirja tallennetaan.

tutustu_sahkoiseen_asiakirjaan

user_process_icon

2. Allekirjoitusprosessin määrittäminen

Voit määrittää, miten allekirjoitusprosessi etenee. Sinulla on mahdollista valita esim. missä järjestyksessä allekirjoitukset pyydetään, allekirjoitatko asiakirjan myös itse tai haluatko allekirjoitukset kirjoitettavan organisaatiotasolla, jolloin allekirjoitusmerkinnät sisältävät myös allekirjoittajan organisaation ja tiedon edustusoikeuden luonteesta.

3. Allekirjoittajien valinta

Asiakirjan allekirjoittajat voit määrittää dokumentin lisäämisen yhteydessä kohdasta Allekirjoittajat. Allekirjoittajia lisätessä valitset heidän sähköpostiosoitteensa ja tarvittaessa puhelinnumeron tekstiviestikutsua varten. Tekstiviestikutsu nopeuttaa allekirjoituksen saamista.

Kun olet tehnyt haluamasi asetukset ja lisännyt allekirjoittajat, lähetä allekirjoituskutsu valitsemalla Tallenna asiakirja ja lähetä kutsut. Jos allekirjoitat asiakirjan myös itse, voit siirtyä suoraan allekirjoittamaan.

 

lisaa_allekirjoittajat

vahvistukset-ja-allekirjoitusten-lahetykset-visma-signilla

4. Allekirjoitustilanteen seuraaminen

Näet vielä allekirjoitusta odottavien asiakirjojen tilanteen kohdasta Avoimet kutsut.

Siellä ovat itse lähettämäsi sekä käyttöoikeuksillasi nähtävät asiakirjat. Voit lähettää muistutuksia kaikille vielä allekirjoittamattomille tai yksittäisille kutsutuille henkilöille tarpeen mukaan. Voit tarvittaessa myös peruuttaa allekirjoituskutsut asiakirjalta.

5. Arkisto

Kaikki palvelussa allekirjoitetut ja allekirjoittamattomat asiakirjat löydät palvelun kohdasta Dokumenttiarkisto. Dokumenttiarkiston kautta voit ladata asiakirjat työpöydällesi sekä poistaa allekirjoittamattomia asiakirjoja.

digitaalinen-dokumenttiarkisto

tutustu_sahkoiseen_asiakirjaan

6. Saapuneet kutsut

Jos sinulle on saapunut useita kutsuja, voit allekirjoittaa niistä useita tunnistautumalla vain kerran. Siirry kohtaan Saapuneet kutsut, josta voit suoraan siirtyä haluamasi asiakirjan allekirjoittamiseen.

Tutustu tarkemmin palvelun käyttöön ohjesivustolla.

FAQ - Usein kysyttyä

 • Haluan lähettää pelkästään itse allekirjoittamani asiakirjan sähköpostilla pankkiin/viranomaiselle/kauppakumppanille jne. Miten toimin?
  Lähetä allekirjoitettava asiakirja omaan sähköpostiosoitteeseesi palvelun kautta ja allekirjoita se. Voit lähettää allekirjoitetun asiakirjan (alalaidassa allerkirjoitusmerkintä, lopussa allekirjoitussivu) kuten minkä tahansa PDF-tiedoston esimerkiksi sähköpostilla.
 • Missä muodossa allekirjoitettava asiakirja pitää olla?
  Asiakirjan tulee olla PDF-muotoinen tiedosto, ja sen arkkikoko tulee olla vähintään A4. Asiakirjan tulee olla PDF-muotoinen tiedosto. Arkkikoko on oltava vähintään A5 ja tiedoston koko enintään 10 megatavua. Asiakirja ei saa olla suojattu salasanalla.
 • Miten saan Word-dokumentin/LibreOffice-dokumentin/jne. PDF-muotoon?
  Useissa järjestelmissä voit valita tallentaessasi tallennusmuodoksi PDF:n. Jos tällaista mahdollisuutta ei ole, voit ladata Internetistä erilaisia apuohjelmia, joiden kautta PDF-tallennus tai tulostaminen PDF-muotoiseksi tiedostoksi on mahdollista. On olemassa myös verkkopalveluja (www.pdf24.org jne.) jotka tekevät muunnoksen sähköpostilla lähetettyihin tiedostoihin.
 • Haluan laajentaa palvelun käyttöä niin, että julkaisemiani verkkolomakkeita voidaan allekirjoittaa sähköisesti, tai voin lähettää allekirjoituskutsuja suoraan omista tietojärjestelmistäni (CRM, HRM, ERP jne.). Miten toimin?
  Voit luoda sähköisesti allekirjoitettavia verkkolomakkeita suoraan palvelun sisältä. Valitse päävalikosta: Luo verkkolomake. Jos haluat liittää allekirjoituspalvelun omaan verkkopalveluusi tai sovellukseesi, katso Visma Sign API -kuvaus. Kysy lisää integrointimahdollisuuksista ja valmiista ohjelmistoista asiakaspalvelusta tai yritysmyynnistä.
 • Lähetin sähköisesti allekirjoitetun asiakirjan pankkiin/viranomaiselle/kauppakumppanille jne. Vastaanottaja ei osaa käsitellä sähköisesti allekirjoitettua asiakirjaa. Miten toimin?
  Sähköisesti allekirjoitetut asiakirjat ovat juridisesti sitovia. Voit ohjata vastaanottajan tarvittaessa tarkastamaan asiakirjan suoraan Visma Sign -palvelun kirjautumissivulla. Tarkastaminen on kaikille veloituksetonta eikä edellytä rekisteröitymistä. Pyydä tarvittaessa lisätietoja asiakaspalvelustamme (tuki.sign@visma.com).

Oletko saanut allekirjoituskutsun?

Olet saanut sähköpostiisi kutsun sähköisesti allekirjoitettavaan asiakirjaan. Sähköisesti allekirjoitetut asiakirjat ovat juridisesti aivan yhtä päteviä kuin käsin allekirjoitetutkin. Sen sijaan, että joutuisit menemään paikan päälle allekirjoittamaan asiakirjan, voit hoitaa allekirjoituksen sähköisesti tunnistautumalla pankkitunnuksillasi. Allekirjoittaminen on sinulle täysin ilmaista.

Visma Sign: yhteydenottopyyntö

Etunimi

Sukunimi

Yritys

Puhelin

Sähköposti